gemplan חברת שיווק דיגיטלי ובניית אתרים

זה רשמי: גוגל מכריזה שיש לה תשובה ל ChatGPT הכירו את Bard

תוכן עניינים:

אם עוד לא שמעתם על Chat GPT- מתחילים כאן>>

מנכ"ל גוגל, סונדאר פיצ'אי, הכריז היום על הפרויקט בפוסט בבלוג, שתיאר את הכלי כ"שירות בינה מלאכותית נסיונית לשיחות" שיענה על שאלות המשתמשים וייקח חלק בשיחות. התוכנה תהיה זמינה לקבוצה של "בודקים מהימנים" היום,לפני שתהפוך "זמינה יותר לציבור בשבועות הקרובים".

לא ברור בדיוק אילו יכולות יהיו לBard, אבל נראה שהצ'אטבוט יהיה חופשי בדיוק כמו ChatGPT של OpenAI. צילום מסך מעודד את המשתמשים לשאול את בארד שאלות מעשיות, כמו איך לתכנן מקלחת לתינוק או איזה סוג של ארוחות אפשר להכין מרשימת מרכיבים לארוחת צהריים.

כותב פיצ'אי: "בארד יכול להוות מוצא ליצירתיות, ובסיס לסקרנות, לעזור למשתמש לגלות תגליות חדשות החל ממטלסקופ החלל ג'יימס ווב של נאס"א לילד בן 9, או ללמוד עוד על החלוצים הטובים ביותר בכדורגל כרגע, ואז לקבל תרגילים כדי לבנות את הכישורים שלך."

“Bard can be an outlet for creativity, and a launchpad for curiosity, helping you to explain new discoveries from NASA’s James Webb Space Telescope to a 9-year-old, or learn more about the best strikers in football right now, and then get drills to build your skills.”

פיצ'אי גם מציין שבארד "שואב מידע מהאינטרנט כדי לספק תגובות עכשוויות ואיכותיות", מה שמרמז שהוא יוכל לענות על שאלות לגבי אירועים אחרונים – משהו ש-ChatGPT מתקשה איתו.

אז מה זה בארד ולמה גוגל קיבלה פתאום את ההחלטה להכריז על הטכנולוגיה החדשה הזו? 

בואו נסתכל לעומק על הסיבות והתזמונים של הכרזה זו.

בארד מבוסס על LaMDA ו-Chatbot AI לשיחות של גוגל.

ההכרזה הממהרת וחוסר המידע על בארד הם סימנים מובהקים ל"קוד האדום" שהופעל בגוגל בעקבות ההשקה של ChatGPT בשנה שעברה.

בחברה כפי שדיווח הניו יורק טיימס אמר שמנהלי גוגל קראו למייסדים לארי פייג' וסרגיי ברין לבחון תוכניות סביב AI. המייסדים ברובם לא היו מעורבים בניהול השוטף של גוגל, אבל ברור שסוג של פעמוני אזעקה נשמעו בחברה.

למרות שהטכנולוגיה הבסיסית של ChatGPT אינה מהפכנית, ההחלטה של ​​OpenAI להפוך את המערכת לזמינה באופן חופשי באינטרנט חשפה מיליונים לצורה חדשה זו של יצירת טקסט אוטומטית. 

ההכרזה התבצעה בצורה שמאוד לא אופיינית לגוגל, השקת בארד מהירה מאוד בהשוואה להשקות קודמות כמו LAMBDA. גוגל גם מארחת אירוע בינה מלאכותית ביום רביעי, בו ייחשפו פרטים נוספים ואישורים.

העיתוי של ההכרזה של גוגל זו הוא קריטי. זה מגיע בזמן שמיקרוסופט מתכוננת להכריז על שילוב של ChatGPT במנוע החיפוש שלה בינג. מיקרוסופט הכריזה על אירוע מפתיע היום, יום אחד בלבד לפני אירוע הבינה המלאכותית של גוגל.

מה ההבדל בין Chat GPT ל Bard?

למרות שגם Bard וגם Chat GPT הם מודלים של בינה מלאכותית לשיחה מבוססי שפה, ישנם הבדלים מרכזיים בעיצוב ובשימוש המיועד שלהם.

תמונת נושא של chatgpt

בסיס הנתונים 

  • בארד ישאב מידע מהנתונים והמקורות שכבר זמינים באינטרנט. בעוד שהידע של Chat GPT מוגבל לאירועים עד 2021, לבארד תהיה גישה לתאריך האחרון ויוכל לספק מידע חדש יותר.
  • לבארד, בנוסף להיותו משולב עם מנוע החיפוש של גוגל, תהיה גישה למספר רב של נתונים, מה שייתן לו יתרון על פני Chat GPT, אשר מגובה על ידי מיקרוסופט.

איכות הנתונים

  • בעוד ש-Chat GPT נוטה לספק כמה שגיאות עובדתיות ולהמציא דברים, מאמינים שה-Bard AI של גוגל מספק נתונים מדויקים יותר למשתמשים.
  • ל-Bard AI יתרון על פני פלטפורמות בינה מלאכותיות אחרות, כמו Chat GPT, מבחינת עומק וטווח המידע שהוא יכול לגשת אליו הודות לאיסוף הנתונים העצום של גוגל.
  • בארד יוכל לזקק נושאים קשים לנתחים ניתנים לעיכול, ראויים לצ'אצ'ט. המטרה היא להפיץ את הידע בצורה רחבה יותר באופן ברור ויכול לעודד למידה אצל כולם, כולל ילדים. ואילו Chat GPT יוצר תוכן בתגובה להנחיית הטקסט.

מי יכול להשתמש בצא'טבוט החדש?

התשובה לשאלה הזאת עדיין לא ברורה, אבל כרגע השירות מוצע רק לקבוצות התנסות מצומצמות בארה"ב. 

עם זאת, גוגל גם אמרה שהדגם הוא כרגע גרסה "קלת משקל" של LaMDA, וזו "דורש פחות כוח מחשוב באופן משמעותי, מה שמאפשר לנו להתאים ליותר משתמשים, מה שמאפשר יותר משוב".

זכרו שהפעלת מודלים אלו דורשת גם כוח מחשוב משמעותי. לדוגמה, ChatGPT מופעל על ידי שירותי Azure Cloud של מיקרוסופט. זה גם מסביר מדוע השירות נתקל לעתים קרובות בשגיאות, כי יותר מדי אנשים ניגשים אליו.

גוגל אומרת שהיא תבחן משוב חיצוני, יחד עם "בדיקות פנימיות כדי לוודא שהתגובות של בארד עומדות ברף גבוה לאיכות, בטיחות ומבוססות במידע מהעולם האמיתי"

אז בארד נמצא כעת בשלב בדיקות ושוב אנחנו לוקחים חלק מהנסיונות לשלב את הבינה המלאכותית כחלק אינטגרלי מהחיים שלנו.

מה יקרה למנוע החיפוש המוכר?

גוגל גם הודיעה שהיא מתכננת להביא תכונות AI לתוצאות החיפוש. הפוסט בבלוג מציין, "בקרוב תראה תכונות המופעלות על ידי בינה מלאכותית בחיפוש שמזקקות מידע מורכב ונקודות מבט מרובות לפורמטים קלים לעיכול, כך שתוכל להבין במהירות את התמונה הגדולה וללמוד יותר מהאינטרנט: בין אם זה לחפש נקודות מבט נוספות, כמו בלוגים של אנשים שמנגנים גם בפסנתר וגם בגיטרה, או להעמיק בנושא קשור, כמו שלבים להתחיל בתור מתחיל."

שוב, תכונות אלה יושקו בקרוב. המשמעות היא שכאשר מחפשים מידע בגוגל בעתיד, אפשר לצפות לנתחים וגושים של מידע, ככל הנראה מקורו בבלוגים או מאמרים.

שוק הבינה המלאכותית סוער מאוד בחודשים האחרונים וחברות הענק מתחרות על סלילת דרך החיפוש החדשה לעשור הקרוב.

לא משנה אם זה יהיה גוגל, מייקרוסופט או open AI הבינה המלאכתותית כאן כדי להישאר ואנחנו ממליצים לכם ללמוד איך הטכנולוגיה החדשה יכולה להתאים לכם ולקחת את מה שנכון עבורכם.

Gemplan

ב GemPlan פועל צוות מומחים, כל אחד בתחומו, שיודעים להביא כל כלי לרמה הגבוהה ביותר ולאחר מכן, לעבוד יחד ולשלב את היכולות לאסטרטגיה אחת מנצחת. אנחנו טובים יותר יחד. שלושת הבסיסים שלנו הם: טכנולוגיה חכמה, תוכן מבריק ופרסום אסטרטגי ממוקד מטרה. השילוב בין שלושתם מאפשר לנו להביא לכם את הפתרונות הטובים ביותר לבניית הנוכחות וההצלחה של החברה שלכם ברשת. החברה בנויה מצוות של אנשים מעולים שאוהבים ונהנים ממה שהם עושים. אנחנו השותפים של ‏הלקוחות שלנו להצלחה והעבודה איתנו צמודה ואישית. אנחנו כאן תמיד, לכל בקשה, שאלה או ‏התייעצות. אנחנו מעורבים בעסק, לומדים את התחום, תמיד שואפים לקחת את הדברים צעד אחד ‏קדימה ולעדכן אתכם בחידושים, גם באלו שטרם ביקשתם. אנחנו עושים, מנהלים, מייעצים וחושבים ‏יחד איתכם.
אהבתם? הרשמו לניוזלטר שלנו

ידע זה כוח ואנחנו אוהבים אתכם חזקים. הזינו את המייל שלכם ונדאג שתשארו מעודכנים

שתפו עם חברים, מי יודע לאן זה יוביל

מאמרים שתמיד רצית לקרוא

בואו נעשה דברים נפלאים ביחד!

תפריט נגישות

דברו איתנו

רוצים להיות הראשונים?
2CLICK REVIEW 
שני קליקים ויש לכם ביקורת
השאירו פרטים והירשמו לגרסת הבטא