דירוג האתר שלנו בגוגל הוא אחד הדברים המשמעותיים ביותר לקידום העסק שלנו. דירוג האתר משפיע על כמות הכניסות אליו ובאופן ישיר גם על כמות העסקאות שמתבצעות. ישנם פרמטרים רבים שמשפיעים על דירוג האתר, ביניהם: הפלטפורמה שבה מוקם האתר, ההיררכיה שבה הוא בנוי, התוכן ומילות המפתח שבהן אנחנו משתמשים, מהירות האתר, חוויית המשתמש ועוד.
שינוי החשיבה של גוגל
במאי 2020 השיקה גוגל את "Web Vital" (מדדי הרשת) במטרה לתת ציון או דירוג לחוויית המשתמש של הגולשים באתר מסוים. במילים אחרות, גוגל נותנת יותר משקל לחוויית המשתמש של הגולשים בדירוג הכולל של האתר במנוע החיפוש שלה. לאחרונה הודיעה החברה כי צפוי עדכון באלגוריתם המדרג אתרים, עם התווספותו של פרמטר "חוויית דף" (Page Experience Signals).
העדכון הזה צפוי להתרחש במאי 2021. אז מה בדיוק צפוי להשתנות ואילו מדדים כדאי לשפר לפני השינוי הזה בדירוג?
הסבר על מדדי הליבה
כאמור, לפני כמעט שנה גוגל השיקה גוגל פלטפורמה הכוללת קבוצה של מדדים המסייעים בשיפור חוויית המשתמש באתר ובתוך כך, שינתה את עולם הקידום ובניית אתרים. בתוך הקבוצה הזו ישנה תת־קבוצה, שבה חשוב להתמקד, היא מכונה "Core Web Vital" (מדדי הליבה של הרשת). מדדי הליבה הם מדדים ממוקדי מסע לקוח, שמטרתם לכמת את חוויית המשתמש בהתאם לשכלול של ההיבטים המרכזיים:
- טעינה (Loading) – מה משך הזמן שלוקח לרכיב הגדול ביותר בדף להיטען.
- אינטראקטיביות (Interactivity) – מה משך הזמן שלוקח לדף להגיב לאחר אינטראקציה ראשונה שיוזם המשתמש (למשל, לחיצה על כפתור בדף).
3. יציבות הדף מבחינה חזותית (Visual Stability) – עד כמה (באחוזים) משתנה ויזואלית הדף כשאנו גוללים אותו. למשל – האם אלמנטים נעים ממקום למקום על המסך?
המדדים שעדיין יהיו חשובים לאחר העדכון
מדדי הליבה של הרשת מצטרפים למדדים הקיימים ויחד מרכיבים אלגוריתם משופר שמסוגל לדרג את חוויית המשתמש באתר. המדדים הקיימים הם:
- התאמה למובייל – האם האתר רספונסיבי ומותאם לשימוש בסמרטפון?
- גלישה בטוחה – אהאם האתר שלכם בטוח לשימוש?
- גלישה מאובטחת – שימוש בטכנולוגיות SSL (אתרים בקידומת HTTPS)
- הימנעות מפרסומות מציקות – הימנעות מפרסומות קופצות (Interstitials) המפריעות לגולש להגיע אל התוכן המעניין אותו.
אז איך מתכוננים לעדכון החשוב הזה?
עצם ההודעה מראש מאפשרת לנו מספיק זמן להתכונן ולבצע התאמות, תיקונים או שיפורים באתר. גוגל משקיעה מאמצים בכדי לסייע לכל בעל אתר להסתגל לשינויים העתידיים בחוויית הדף וישנם כמה כלים שעשויים לסייע לכם לבחון את האתר ולבצע בו את השיפורים הנדרשים, כמו:
- Lighthouse (המגדלור) שנמצא בתוך ה-DevTool.
- PageSpeed Insight – כלי המשלב את המדדים החדשים.
- Chrome User Experience Report API – כלי היוצר דו"חות ומאפשר לבחון חוויית משתמש
- Experience section – כלי בתוך ה-DevTools בחלק הבוחן את ביצועי האתר.
- Search Console’s new Core Web Vitals report – סיכום ביצועי האתר בתוך ה-Search Console הכולל את מדדי הליבה החדשים.
- Web Vitals Chrome Extension – תוסף לדפדפן כרום הכולל את מדדי הליבה לבחינת המדדים ישירות מהדפדפן.
אם אין לכם ניסיון בשיפור חווית משתמש או מהירות אתרים, מומלץ לפנות לחברת SEO כמו Gemplan, המתמחה בשיפור חווית הגלישה והורדת זמן טעינה של אתרים.
עדכון אלגוריתם של גוגל 2021 - לסיכום
אם בעבר בדיקת חוויית המשתמש התרכזה בעיקר במדד המהירות והטעינה ולא יכולנו לכמת מדדים שונים שנכללים בחוויית המשתמש, הרי שעם העדכון הנוכחי שגוגל הכריזה עליו, נוכל לקבל תמונה טובה יותר על המדדים המשפיעים על חוויית המשתמש באתר ובכל דף בנפרד ולשפר את הביצועים בהתאם.
גוגל נותנת משקל רב לחוויית המשתמש בדירוג האתר, מתוך מטרה לספק למחפשים את התוצאה המותאמת להם ביותר בזמן הקצר ביותר. עם זאת, חשוב לזכור, שהמשקל שיש לתוכן האתר ולקידומים שלו יש עדיין משקל רב בדירוג האתר.
יוכל לעניין אותך גם: