מדוע המתחרים שלי מדורגים גבוה יותר ממני בגוגל? מהי אסטרטגיית הקידום שלהם? באילו ביטויי מפתח הם משתמשים? שאלות כאלה ונוספות הן הבסיס לתחרות עסקית בריאה. כמו בכל תהליך שיווקי, גם בתהליך קידום אתרים אורגני חשוב מאוד לבצע מחקר מתחרים. אבל מה חשוב לבדוק? הנה כמה דגשים שיעזרו לכם ללמוד על הפעולות של המתחרים שלכם:
1. מהם השירותים והמוצרים של המתחרים?
אילו שירותים מציעים המתחרים? האם מדובר בשירותים שונים מאלו שאתם מציעים? האם אלו שירותים שגם אתם יכולים לספק? מי קהלי היעד לשירותים האלה? מה מאפיין את שירות הלקוחות אצל המתחרים? מה רמת הזמינות והתמיכה שהם מעניקים ללקוחותיהם? ככל שתתעמקו במיפוי השירותים השונים שמציעים המתחרים שלכם כך תתרמו יותר למחקר המתחרים שאתם מבצעים.
2. מהו הערך המוסף של המתחרים?
הערך המוסף שאותו מעניקים המתחרים ללקוחותיהם הוא שיכול ליצור את הבידול ואת ההעדפה של הלקוחות ללכת אליהם ולא אליכם. האם המשלוחים שלהם מהירים במיוחד? האם שירות הלקוחות שלהם זמין במיוחד? האם הם מציעים מוצרים ייחודיים? כשתבינו מהו הערך המוסף האמיתי אותו מספקים המתחרים, תבינו גם את אסטרטגיית הקידום שלהם, את בחירת ביטויי המפתח הרלוונטיים שלהם ועוד.
3. מה המודל העסקי? מה מייצר רווח למתחרים שלכם?
נסו להבין מה מייצר רווח עבור המתחרים. האם הם מוכרים מוצר או שירות? במידה והם מציעים שירות חינמי, ממה הם כן מרוויחים כסף? כיצד הם מקדמים את המוצרים והשירותים שלהם בגוגל – האם באופן אורגני או ממומן או קידום אורגני וממומן ביחד? מה מתח הרווחים שלהם? האם הם עובדים על לקוחות חוזרים או התקשרות חד פעמית?
4. מחקר מתחרים: מיהו קהל היעד שלהם?
נסו ממש לתאר את פרופיל הלקוח הטיפוסי של המתחרים – מה מאפיין אותו? בן כמה הוא? מה מינו? מה רמת ההשכלה שלו? מה התחביבים שלו? האם הוא בעל אוריינטציה דיגיטלית? איפה ניתן למצוא אותו? ועוד ועוד. ככל שתאפיינו טוב יותר את קהל היעד של המתחרים, כך תבינו טוב יותר את הפעילות שלהם.
5. מהי אסטרטגיית התוכן של המתחרים?
באיזו תדירות מפורסם התוכן? מהי רמת העומק שלו? האם נדרשת הכשרה ייעודית על מנת לייצר אותו? האם נדרשים משאבים מיוחדים על מנת ליצור אותו? מה מאפיין את התוכן ומה הסגנון שלו? מיהם כותבי התוכן בנישה הזאת? היכן מוצאים אותם? ועוד.
לא יודעים כיצד לבנות אסטרטגיית תוכן משלכם? קבלו מדריך אסטרטגיה דיגיטלית מנצח!
6. מחקר פרופיל קישורים של מתחרים
כאן הבדיקה היא מקצועית יותר ורצוי שתבוצע ע"י חברת SEO מקצועית, שתוכל להבין כיצד נראה פרופיל הקישורים החיצוניים שמקבלים המתחרים. כמה קישורים נכנסים לאתר שלהם? כמה מהם הם קישורי Follow? מאילו אתרים הם מתקבלים? האם המתחרים מקבלים קישורים מאתרים שאתם לא מקבלים מהם קישורים? מהו טקסט העוגן של הקישורים וכיצד הוא מתפלג? מה איכות הציון של פרופיל הקישורים של המתחרים בכלי המחקר השונים? ועוד.
7. מחקר ביטויים של מתחרים: מהם הביטויים בהם הם מדורגים?
מהם הביטויים שמקפיצים את המתחרים שלכם למקומות גבוהים בגוגל? האם הביטויים האלו מספקים להם תנועה באתר? האם ישנה מגמת גידול בכמות הביטויים עליהם מדורגים המתחרים? מהם הביטויים המשותפים שגם אתם וגם המתחרים מדורגים עליהם? מתוך כלל הביטויים האלו, מהם הביטויים שבאמת שווים כסף? מהם הביטויים שמביאים לידים איכותיים ולא רק טראפיק?
8. האם המתחרים שלכם מזרימים תנועה מרשתות חברתיות?
האם למתחרים שלכם יש דף פייסבוק? מהי תדירות פרסום התוכן בדף? מה רמת האינטראקציה שהם מצליחים לייצר עם הגולשים? האם הם פעילים באינסטגרם או ברשתות חברתיות נוספות? האם הם מנהלים קבוצה של גולשים סביב עולם התוכן בו הם פועלים?
מעוניינים בייעוץ ושיווק ברשתות חברתיות? גלו את השיטה של Gemplan לפרסום ושיווק ברשתות חברתיות!
9. מחקר פרסום ממומן של המתחרים:
איפה משקיעים המתחרים את תקציב השיווק הדיגיטלי שלהם? האם בפרסום בגוגל ובפייסבוק? בקמפיינים ממומנים? בטאבולה ואאוטבריין? מה תדירות הפרסום? מהן המטרות בקמפיינים? איך נראה הקריאטיב הפרסומי שלהם?
10. כיצד נראים דפי הנחיתה שלהם?
דפי נחיתה אמורים להיות נקודת המפגש הקריטית ביותר עם הלקוח. הם אמורים להיות חדים, בעלי מסר ברור, להניע את הגולש לפעולה, ולהגדיל ככל האפשר את יחס ההמרה של הלקוח. כאשר אתם מבצעים מחקר מתחרים, אתם נדרשים לבדוק גם את איכות בניית דפי הנחיתה שלהם: כמה שדות נדרש הגולש למלא בטופס דף הנחיתה? כמה מהם הם שדות חובה? איך נראה עיצוב הדף? מה רמת התוכן? כמה מהר הוא נטען? ועוד.
11. איך הם מפיצים מסרים?
הירשמו לרשימת תפוצה של המתחרים שלכם ולימדו על אסטרטגיית התוכן שלהם. באיזו תדירות אתם מקבלים מסרים מהם? באיזה אופן – ניוזלטר / הודעות? מה הפואנטה במסרים? האם ישנה חזרה על מסר שיווקי מסוים? האם מוטמעים במסרים השונים קישורים שתפקידם להעביר אתכם מרשימת תפוצה אחת לשניה? האם המסרים ממוקדים? ועוד.
הקליקו על הלינק למדריך שיווק בוואטסאפ שעובד!
-בונוס לביצוע מחקר מתחרים: בחינת חווית משתש-
האם הגלישה באתר נוחה? האם קל לנווט בו? האם האתר מגיב מהר? האם התפריטים השונים ברורים? כמה פעולות אתם נדרשים לבצע עד שתגיעו למבוקשכם?
מדריך מחקר מתחרים - סיכום
לסיכום, מחקר מתחרים בזירה האורגנית הוא נדבך חשוב בעבודה של חברת SEO או של מקדם אתרים. מחקר טוב יכול להעלות בפניכם את היתרונות והחסרונות שיש למתחרים, אך גם אצלכם, ובסופו של דבר ייתכן ותגלו שהדשא של השכן לא תמיד ירוק יותר.
יכול לעניין אותך גם: