חשיבות מילות המפתח בקמפיין
פרסום ברחבי הרשת, ובמנוע החיפוש של גוגל בפרט, מושתת כמעט ברובו על מילות מפתח או בשפה פשוטה מילות חיפוש. מילת מפתח לא מדוייקת, לא רלוונטית, או בהתאמה לא נכונה עשויה לגרום שקמפיין יהיה בהפסדים (ROAS). ההתעסקות של חברות שיווק דיגיטלי ומנהלי הקמפיינים השונים, בין אם זה חנות דיגיטלית או חברה שמספקת שירות מסוים, מוכרחים לבצע אופטימיזציה יום-יומית למילות החיפוש שבקמפיינים שלהם – עבודה סיזיפית שלוקחת המון זמן ומאמץ.
מילות המפתח אחראיות בלעדיות להצלחה או לכישלון של קמפיין, כמפרסמים אתם מוכרחים לבדוק את הצעת המחיר, רלוונטיות (לאד גרופ, למודעה ולדף נחיתה), מילות חיפוש שליליות וסוג התאמת ביטוי. כל הבדיקות הללו בליווי של מספר אלמנים נוספים יוצרים ציון איכות למילת חיפוש שבאמצעותו גוגל מתעדף אתכם על חשבון המתחרים שלכם, בהנחה שהוא גבוה כמובן.
קיימות דרכים רבות לפקח ולבצע אופטימיזציה למילות המפתח אבל כולן, בלי יוצא מן הכלל, דורשות זמן רב ועבודה קשה.
בכתבה זו נציג לכם 5 סקריפטים שיעזרו לכם לסדר ולארגן את מילות המפתח שלכם בצורה הטובה והיעילה ביותר, במקסימום אפקטיביות ובמינימום מאמץ.
1. ביי ביי למילות מפתח עם ציון איכות נמוך
מילות המפתח הן הבסיס של פרסום מודעות בגוגל, הן בעצם הטריגר שמקפיץ את המודעה שלכם בתוצאות החיפוש. לשיפור ה-ROI של הלקוחות שלכם חשוב מאוד לבצע אנליזות לאד גרופים בכדי למצוא מילות מפתח שאינן מניבות תוצאות = מבזבזות לכם כסף לשווא. ציון איכות מוגדר על ידי גוגל בדירוג של מ-1 עד 10, הוא מורכב בעיקר מ-CTR, רלוונטיות למודעה ואיכות דף נחיתה. מעבר לעובדה שהציון קובע היכן המודעה שלך תוצג בתוצאות החיפוש הוא משפיעה גם על העלות לקליק. סקריפט זה יחשוף בפניכם היכן ממוקמות מילות המפתח עם ציון איכות נמוך כדי שתוכלו לטפל בהן באופן אישי.
להורדה והסברים נוספים על הסקריפט >>
https://searchengineland.com/say-goodbye-to-low-quality-score-with-this-google-ads-script-301764
2. שליפת מילות מפתח מאתר
סקריפט זה מזכיר במעט את הכלי של גוגל למציאת מילות מפתח רלוונטיות מתוך קישור. ההבדל בין הסריפט לגוגל הוא בטכנולוגיה בה האלגוריתם מבצע את שליפת הנתונים, לכן התוצאות מעט שונות כשהיתרון הוא לגמרי לטובת הסקריפט. תוכלו להפעיל את האפשרות הזו לא רק על אתרים שלכם אלא גם על האתרים של המתחרים ובכך למצוא מילות חיפוש רלוונטיות או להכין רשימה של מילות חיפוש שליליות.
להורדה והסברים נוספים על הסקריפט>>
https://searchengineland.com/leverage-power-ibm-watson-adwords-campaigns-252591
3. PPC או SEO?
הוויכוח העיקש הזה בין PPC ל-SEO אף פעם לא נגמר וכנראה שגם לעולם לא ייגמר. בשנים האחרונות יש נהירה גדולה מאוד של עולם השיווק אל עבר הקידום האורגני, אך מסתבר שהאחד לא יכול בלי השני. מנהל קמפיינים, ותיק ומנוסה ככל שהיה, חייב להבין איך לשלב בין הכלים ולנצלם לטובתו. סקריפט זה מבקש לענות בדיוק על צורך זה, הוא עוקב אחר מילות חיפוש בקידום האורגני ומציג את התוצאות שלהן. כאשר אתם בבקרה גם על מילות מפתח בקידום האורגני אתם תוכלו לייעל את מילות המפתח שלכם בקידום הממומן.
להורדה והסברים נוספים על הסקריפט>>
https://www.brainlabsdigital.com/keyword-labelling/
4. מילות מפתחות באות בצרורות
כאשר אתם בוחרים את מילות המפתח שלכם אתם נשארים בעולם האסוציאציות הפרטי שלכם, בעוד שאנשים מחפשים ביטויים בסגנון חופשי ומעניין. הסקריפט מנתח את נתוני החשבון והוא סורק את כל המונחים שקיימים בו, הדו"ח שיתקבל בסוף יציג את כל המילות חיפוש שלא מופיעות לכם בחשבון בליווי המדדים (CPC,CTR, IMPERSSION, CONVERSION) המועדפים שלכם.
להורדה והסברים נוספים על הסקריפט>>
https://www.brainlabsdigital.com/associated-phrases/
5. הצעת מחיר זה לא שוק
חלק גדול מההצלחה של מילת מפתח טמון במחיר שהצעתם עלייה (Bid). בכדי לקבוע את הצעת המחיר הטובה ביותר צריך להציע מחירים שונים, לחכות לתוצאות ולהמשיך להציע מחירים נוספים עד שמגיעים ליעד שהכי תואם את המטרה שלכם. הסקריפט יתאים את הצעות המחיר למילות מפתח שלך על סמך סדרת מכפילים וירשום את התוצאות של כל שינוי. הסקריפט יציג לכם תוצאות למילת מפתח ברמות שונות של הצעות מחיר כאשר לכל תוצאה הוא יציג את המדדים CTR, קליקים וחשיפות.להורדה והסברים נוספים על הסקריפט >>
https://developers.google.com/google-ads/scripts/docs/solutions/bid-testing
אהבתם את הכתבה? רוצים פירוט מלא והרחבה בנושא?
מוזמנים להשאיר פרטים וניצור קשר בהקדם האפשרי >>