בכתבה הקודמת בסדרה, הסברנו מהו ASO ומדוע הוא כלי חשוב והכרחי בהצלחתה של האפליקצייה שיצרת. לאחר שהבנתם את חשיבות האופטימיזצייה במנועי החיפוש והשפעתה הישירה על כמות ההורדות, הדירוג והחשיפה של האפליקצייה ניתן להתחיל להציץ "מתחת למנוע" ולהבין מה בדיוק מרכיב את ה-ASO, קידום האפליקציה.
מרכיבים עיקריים:
כותרת – מילת המפתח אשר נמצאת בכותרת, צריכה להיות המילה עם טראפיק החיפוש הכבד ביותר. השקיעו זמן במחקר והבינו מה היא אותה מילה, מאחר ועריכות תכופות של הכותרת עלולות להזיק לדירוג. במידה והאפליקציה אכן מתחילה לצבור קהל, לקבל ביקורות ולהתקדם, יהיה בעייתי עבור אנשים אחרים למצוא אותה אם שמה ישתנה לעיתים קרובות.
מילות מפתח – על מנת לשפר את דירוג האפליקציה במנועי החיפוש, עליכם להבין מהן המילים הרלוונטיות ביותר והמשומשות ביותר ע"י קהל היעד שלכם. מומלץ לעקוב אחר אפליקציות מתחרות על מנת להבין איפה אתם נמצאים ביחס אליהם מדי שבוע.
מלבד העובדה שהם המרכיבים החשובים ביותר ב-ASO, הכותרת ומילות המפתח קלים לעריכה ובהמשך תמיד ניתן לשפרם ולהתאימם לקהל היעד.
מרכיבים משניים:
מספר ההורדות – מספר ההורדות הוא מרכיב חשוב ב-ASO, אך כזה שאין בידיכם שליטה לגביו.
דירוג וחוות דעת – מרכיב נוסף שעליו קשה לשלוט, אך ישנן דרכים רבות לעודד משתמשים מרוצים לדרג ולכתוב חוות דעת.
מהי חשיבות מילות המפתח בכותרת?
לאחר בדיקת מילות המפתח הנפוצות ביותר, ניתן לחשב איזה אחוז מהאפליקציות מכיל בכותרת את מילת המפתח לעומת אפליקציות שלא כללו את מילת המפתח. ההשוואה מעניקה ציון משוכלל של כל אחד מסוגי האפליקציות שתיארנו. בהתבסס על בדיקה זו, ניתן לראות שאפליקציות שמכילות את מילות המפתח, מדורגות במיקום גבוה ב-10.3% יותר מאפליקציות ללא מילת מפתח בכותרת.
האם אפליקציות עם דירוג גבוה מופיעות במיקום גבוה יותר במנועי החיפוש?
בדיקה זו נעשתה ע"י בחירה של מילות מפתח רנדומליות וחלוקה שלהן לפי מידות קושי. "קל" הן מילים שבהן משתמשות 25 אפליקציות, "בינוני" למילים בהן משתמשות 25-100 אפליקציות, ו"תחרותי" למילים בהן השתמשו מעל 100 אפליקציות. לאחר הבדיקה התגלה כי אפליקציות עם דירוג גבוה יותר, מופיעות במיקום גבוה יותר גם עבור מילות מפתח תחרותיות יותר.