לב ליבו של כל קידום אורגני בגוגל הינו ביטויי המפתח. ביטויי מפתח הם השאילתות אותן שואלים המשתמשים את מנועי החיפוש, כשהמטרה שלכם, בתור עסק או חברה, היא שהאתר שלכם יופיע כתשובה הראשונה. למשל, אם יש לכם עסק לאימוני ספורט בתל אביב, תרצו להופיע ראשונים בעמוד תוצאות החיפוש של גוגל לביטויים כגון "מאמן כושר אישי בתל אביב", "אימוני כח בתל אביב" וכו'.
כך שלאחר בניית תשתית מעולה לאתר העסקי שלכם, תצטרכו לחשוב על קידום אורגני, להחליט עבור אילו ביטויים תרצו להופיע במקומות הראשונים בתוצאות החיפוש, ולהתאים את תוכן האתר לכך. אך איך בוחרים את ביטויי המפתח המתאימים ביותר עבורכם?
שלב ראשון: לכו עם האינטואיציה שלכם
בתור התחלה, הכניסו את עצמכם לנעליהן של לקוחותיכם, והתחילו לחשוב כיצד הייתם רוצים למצוא את השירות שאתם מציעים. הכינו רשימת ביטויים "אינטואיטיביים", ומתוכם התחילו למיין ולבחור אילו ביטויים תרצו לבחון לעומק.
בנוסף, שאלו חבר או אדם שאינו בקיא בתחום העסק שלכם, אילו ביטויים הוא היה כותב כדי למצוא את השירות שלכם, וכך תוכלו להרחיב את המאגר הראשוני בביטויים של "האדם הפשוט" – ביטויים שלקוח שאיננו בקיא בעולם התוכן שלכם היה מחפש.
שלב שני: בחנו מה מחפשים, מה לא, ואילו עוד ביטויים קיימים
שלב זה דורש שימוש בכלים מקצועיים על מנת לגלות מה נפח החיפוש של ביטויי המפתח שכתבתם (כמה חיפושים ממוצעים נעשים בממוצע בכל חודש עבור הביטוי הספציפי), או כדי לגלות אילו ביטויים נוספים, הדומים לביטויי המפתח עליהם חשבתם, משתמשים מחפשים, ומה הרמה התחרותית של כל ביטוי.
במידה ויש לכם קמפיינים ממומנים פעילים בגוגל, תוכלו להשתמש בכלי ה-Keyword Planner של גוגל. במידה ולא, יש אתרים נוספים כגון Moz, Semrush ועוד. חלקם מאפשרים להשתמש במספר מוגבל של כלים לתקופת זמן ניסיונית בחינם.
שלב שלישי: החלו למיין
לאחר שמצאתם כלי למחקר ביטויי מפתח, שייצר עבורכם רשימה ארוכה ויפה של ביטויי מפתח רלוונטיים לטובת קידום אורגני לאתר העסק שלכם, הגיע הזמן לעשות סדר בבלגן. הנתונים שאמורים להיות בידיכם: ביטויי המפתח + נפח החיפושים שלהם + רמה תחרותית. המלצות לדרכי מיון:
על פי נושאים: אם העסק שלכם כולל מגוון רחב של שירותים, או שהאתר שלכם מכיל סוגים שונים של תוכן, מומלץ למיין את הביטויים לפי הקטגוריות העיקריות. למשל, במקרה של חנות בגדים: גיליון בנושא "מכנסיים", גיליון בנושא חולצות" ועוד.
על פי רמה תחרותית ונפח: מיינו את הביטויים מהתחרותיים ביותר, בעלי הנפח הרב ביותר, עד לאילו הנמוכים ביותר. ייתכן כי ביטויי יכול להיות בעל נפח גבוה, אך אם התחרות גבוה מדי, אולי לא מומלץ לכם להתמקד בו בהתחלה, ולכן חשוב לדעת אילו ביטויים נמצאים באמצע – עם נפח לא גבוה מדי או נמוך מדי, ועם תחרות סבירה.
על פי הקירבה לפעולה: במידה והאתר שלכם מספק מוצר או שירותים, שווה להתמקד בביטויים הקרובים לפעולה: רכישה באתר, השארת פרטים, קריאת תוכן וכו'.
נחזור רגע לעסק אימוני הכושר. במידה והסטודיו שלכם נמצא בתל אביב, וידוע שבתחום מכוני הכושר אנשים מעדיפים להתאמן קרוב לביתם, שווה לכם להתמקד בביטויי "אימוני כושר בתל אביב", מאשר בביטויי "אימוני כושר". קחו בחשבון כי ייתכן שביטויי מפתח הקרובים ביותר לפעולת הרכישה או להשארת הפרטים, יהיו בעלי נפח נמוך אמנם, אך עם תחרות גבוהה.
שלב רביעי: בחרו את הביטויים
לאחר שמיינתם את ביטויי המפתח על פי הקטגוריות הנ"ל, מומלץ לבחור "קבוצות" התמקדות: ביטויים המתאימים ביותר לאתר שתרצו לקדם, אותם תרצו לשלב כמה שיותר בעמודי התוכן באתר. מומלץ להתמקד במספר לא גבוה מדי של ביטויים, על מנת שתוכלו לראות התקדמות ברורה.
מבולבלים? לא יודעים באילו ביטויי מפתח להתמקד? אנו בחברת ג'אם פלאן, מומחים לקידום אתרים בגוגל, בניית אתרי וורדפרס ועוד, נשמח לעזור לכם לקדם את העסק שלכם אורגנית לראש תוצאות החיפוש.