בשנה האחרונה חנויות וירטואליות צצו בהמוניהן כמו פטריות אחרי הגשם. ככל שהמפגשים של קונים ומוכרים פחות ופחות התאפשרו, כך כוחן של החנויות הוירטואליות עלה. הקמת חנות מקוונת היא תהליך שכולל כמה שלבים, ביניהם אפיון האתר , עיצוב, כתיבת התכנים ועוד. אחד השלבים האחרונים בתהליך הזה הוא בחירת חברת סליקה, כך שניתן יהיה בקלות לגבות תשלום מהרוכשים באתר. איך לבחור חברת סליקה ועל מה חשוב שתקפידו? בכתבה הבאה:
למה צריכים חברת סליקה לחנות וירטואלית בכלל?
ישנן שתי דרכים לגבות תשלום מלקוחות הרוכשים בחנות מקוונת: הראשונה היא הקמת עמוד סליקה באתר, דבר הדורש ידע טכני. והשנייה היא שימוש בשירותיה של חברת אשראי המספקת שירותי סליקה לעסקים. האפשרות השנייה היא האפשרות הפשוטה והפופולרית יותר, שכן היא משאירה את המומחיות בתחום הסליקה בידי החברה המומחית לכך וחוסכת מכם את ההתעסקות בנושא. לקוח שמשלם באתר מועבר לדף הסליקה ושם מתבצע התשלום. חברת הסליקה היא שתדאג לאימות אמצעי התשלום ותעביר אליכם את התשלום אחת לחודש.
חברת סליקה - כמה זה עולה לנו?
תצטרכו לשלם לחברת הסליקה עלות הקמה של כמה מאות שקלים, ולאחר מכן תשלום חודשי קבוע או עמלות מסכום העסקאות החודשי. תנאי התשלום לחברת הסליקה משתנים בהתאם לגודל החברה הזקוקה לסליקה ובהתאם לחברה המציעה שירות זה.
בהקשר הזה ראוי לציין את PayPal, שנחשבת לחברה המספקת את שירותי הסליקה המובילים בעולם. פייפאל אינה גובה דמי התקנה והעמלות שהיא גובה שקופות לא רק לחברה שנעזרת בשירותיה, אלא גם ללקוח הקצה, זה שמבצע את העסקה. אחוז העמלה של פייפאל עומד בדרך-כלל בטווח שבין 2.4% ל-3.4%. גם כאן העמלות משתנות בהתאם לסכום העסקאות החודשי.
הנה כמה פרמטרים חשובים שחשוב לבדוק לפני שבוחרים חברת סליקה לחנות וירטואלית:
1. סליקה של כל סוגי כרטיסי האשראי
קיימים בשוק מותגי כרטיסי אשראי שונים, חלקם בנקאיים וחלקם חוץ בנקאיים, ולכן חשוב לוודא שחברת הסליקה עובדת עם כל המותגים השונים או לפחות עם רובם הגדול.
2. אפשרות לעסקה טלפונית
על אף הפופולריות של קניות און ליין והקלות שבה אנשים רוכשים היום באמצעות עסקאות מקוונות, עדיין ישנם אנשים שמעדיפים לבצע רכישה באמצעות שיחה עם נציג או שישנן עסקאות מסוימות אותן גולשים רבים יעדיפו לסגור בטלפון ולא בסליקה באתר. בנוסף, ישנם מוצרים או שירותים שאנשים ירצו לברר לגביהם פרטים נוספים בטרם יחליטו אם לרכוש. לכן, חשוב לספק שירות לקוחות, שיכלול נציגים שיידעו לענות לשאלות ושיאפשרו לאנשים שמעדיפים לשלם בטלפון לעשות זאת.
3. אפשרות תשלום במטבע זר
באתרי סחר מקוונים, שמציעים מוצרים או שירותים שפונים גם ללקוחות בחו"ל, כדאי שתהיה אופציה לתשלום בכמה מטבעות פופולריים. התשלום במטבע של הלקוח יוריד ממנו את החשש שברכישה, יהיה לו קל יותר לאמוד את השווי והערך של המוצרים שהוא רוכש ובאופן כללי האתר ייראה לו ידידותי ומזמין יותר.
לעיתים התממשקות עם כלים שמאפשרים אפשרויות תשלום במטבע זר, דורשים ידע מקצועי. במקרה כזה, מומלץ להתעייץ עם חברת בניית אתרים מקצועית כמו Gemplan שמתמחה בבניית אתרי מסחר מורכבים ומיוחדים.
4. ביטולים והחזרים כספיים
חשוב לבדוק מהי מדיניות הביטולים וההחזרים הכספיים של חברת הסליקה שאיתה תעבדו. ככל שהמדיניות הזו תהיה גמישה וידידותית כך תעלה רמת השירותיות שלכם מול הלקוחות.
5. ממשק ניהול ומערכת דו"חות
חברת הסליקה תציע לכם ממשק ניהול ודו"חות, בעזרתם תוכלו לעקוב אחר הנעשה בחנות, הרכישות שבוצעו, ביטולים והחזרות ועוד. חשוב שתתרשמו מבעוד מועד ממערכת הניהול שמציעה החברה ותבדקו אם היא מתאימה לאופי העסק שלכם והאם היא נותנת לכם מידע יעיל וערך מוסף.
6. התממשקות עם מערכות נוספות
ישנן חברות סליקה שמציעות מערכת שיודעת להתממשק עם מערכות אחרות בחברה כדוגמת CRM (ניהול לקוחות), הנהלת חשבונות וכו'.
ככל שהמערכת המוצעת לכם חכמה יותר ויכולת ההתממשקות שלה עם מערכות אחרות טובה יותר, כך סביר להניח שתפיקו יותר מחברת הסליקה.
טיפים לבחירת חברת סליקה לחנות וירטואלית - לסיכום
לסיכום, בחירת חברה שתנהל עבורכם את שירותי הסליקה היא צעד חשוב בבניית חנות וירטואלית. חברת סליקה טובה היא כזאת שהעבודה מולה תהיה לכם נוחה ומשתלמת, אבל גם כזאת שתתרום לחוויית משתמש טובה באתר ותגרום ללקוחות שלכם לחזור אליכם.
רוצים להקים חנות אינטרנטית ומרגישים שזה גדול עליכם? בשביל מה אנחנו פה? תתקשרו או מלאו את הטופס למטה, נשמח לעזור 🙂
יכול לעניין אתכם גם: